Vine a conèixer-nos!

Vine a coneixèr-nos!
 • Darreres Notícies

  (ocult)


  Empreses i FP Dual


  El Projecte Empreses s'inspira en les mesures de flexibilització de l'FP del Departament d'Ensenyament. Consisteix en acords marc de col·laboració del centre amb les empreses i institucions. L'objectiu és el creixement mutu. Les empreses necessiten personal qualificat i perfils humans molt concrets. Bemen-3 aporta qualificació específica, formació i selecció de perfils.

  Tanmateix, les empreses per costos, mida o estructura tenen necessitats d'adaptació i competitivitat en un entorn de globalització. Bemen-3 pot col·laborar en la innovació, determinació i seguiment dels processos.


  Serveis

  La Formació en Centres de Treball (FCT) forma part del currículum obligatori dels cicles formatius. Consisteix en la realització de pràctiques a les empreses i institucions amb la finalitat de conèixer l’entorn real de la professió, aplicar els coneixements adquirits i la inserció laboral de l'estudiant

  Les empreses i institucions col·laboradores estan homologades pel Departament d’Ensenyament i es coordinen amb el centre mitjançant els tutors d’FCT (del centre i l’empresa). El tutor/a d’FCT del centre recull les necessitats de les empreses i proposa els estudiants adequats al perfil sol·licitat.

  Per l'empresa o entitat, l'FCT no comporta cap despesa econòmica, ni obligacions contractuals i permet la selecció de futurs col·laboradors laborals.

  Una cop assignada l’empresa o institució, l’estudiant haurà de desenvolupar les competències establertes (entrevista, objectius curriculars, tasques, etc...) amb la supervisió dels tutors/es del centre i empresa.

  La formació de les empreses o per a les empreses, en el marc de les mesures de flexibilització de la Formació Professional, ofereix formació específica, amb reconeixement acadèmic, a les empreses o reconèixer acadèmicament la formació impartida per una empresa als seus treballadors. Aquesta formació pot estar bonificada.

  La formació professional dual o en alternança. Mitjançant un conveni de col·laboració entre el centre i l'empresa, aprovat pel Departament d'Ensenyament, els estudiants són contractats o becats per l'empresa. 


  Web sobre l'FP dual

  Pels estudiants té aquests avantatges:
  • compaginar la formació al centre i en una empresa del sector amb un contracte o beca; 
  • desenvolupar el potencial professional; aprendre en situacions reals de treball;
  • adquirir experiència professional, i millorar l'ocupabilitat.

  Per les empreses l'FP dual també té importants avantatges:
  • recuperar el model d'aprenent garantint una formació professional que millori la qualificació i el desenvolupament personal dels joves;
  • disposar de personal qualificat adaptat a les seves necessitats i format en el seus processos i cultura empresarial.    C/e: bemen3@bemen3.com
  Tel. 93 357 12 58 

  Coordinació: Núria Celiméndiz
  C/ Cartellà, 48 - 08031 Barcelona


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Empreses i FP Dual Rating: 5 Reviewed By: Bemen-3
  Amb la tecnologia de Blogger.

  Seguidors (ocult)

  SERVEI D'ASSESSORAMENT I RECONEIXEMENT
  Scroll to Top