Vine a conèixer-nos!

Vine a coneixèr-nos!
 • Darreres Notícies

  (ocult)


  divendres, 25 de novembre de 2016

  Bemen-3 col·labora amb els origamis  Com cada any, Bemen-3 col·labora amb la campanya "1 origami, 1 euro" de la Fundació Mútua General de Catalunya.  Ens hem proposat fer un "Senbazuru"! Sabeu què és? Aquí en teniu la història:

  Hi ha una antiga llegenda japonesa, "senbazuru" que diu que qualsevol persona que faci 1.000 grues de paper li serà concedit un desig.
  Les mil grues d'origami (papiroflexia en japonès) es van convertir en un símbol de la pau a causa de la història de Sadako Sasaki (1943-1955), una nena japonesa que va desitjar curar-se de la seva malaltia produïda per la radiacio de la bomba atòmica que va caure damunt Hiroshima. Després del consell de la seva amiga Chizuko, i mentre estava a l'hospital, va decidir que faria 1.000 grues de paper. Va pensar que el seu desig no seria només per a curar-se, sinó també per a què tot el món pogués viure en pau, sense guerres. Sadako no va poder superar la malaltia i tampoc va acabar de fer totes les grues (va haver de parar quan en portava 644). Però Chizuko i molts altres amics van arribar a fer les 1.000 grues que, d'aquesta manera, es van convertir en un símbol de la pau a tot el món.

  Tradicionalment, regalar grues de paper s'ha associat amb el fet de voler desitjar salut, benestar, felicitats i prosperitat. Se'n regalen, entre d'altres moments, quan neix un nadó, quan una parella es casa, quan algú està malalt...o bé es poden regalar a algú que estimes o que és important per a tu.

  Tots els/les estudiants/es de Bemen-3 han participat en aquesta campanya. Mireu-ne les imatges! Aviat publicarem el nostre senbazuru!


  BEMEN-3

  Centre autoritzat i concertat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

  93 357 12 58

  bemen3@bemen3.com

  http://www.bemen3.com

  Autora del contingut: Marta

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Bemen-3 col·labora amb els origamis Rating: 5 Reviewed By: Marta
  Amb la tecnologia de Blogger.

  Seguidors (ocult)

  SERVEI D'ASSESSORAMENT I RECONEIXEMENT
  Scroll to Top