
El centre disposa de l’autorització per impartir el “3 x 2”. L’obtenció en només tres cursos de dues titulacions de la família professional d’Informàtica. El primer curs és comú, el segon curs és d’especialització (administració de sistemes, desenvolupament d’aplicacions multiplataforma o d’aplicacions web) i en el tercer curs, si s’escau, s’obtindria un segon títol de tècnic superior en informàtica.
Competència general:
La competència general d’aquest títol consisteix a desenvolupar, implantar, documentar i mantenir aplicacions informàtiques multiplataforma, utilitzant tecnologies i entorns de desenvolupament específics, garantint l'accés a les dades de forma segura i complint els criteris d'utilització i qualitat exigits en els estàndards establerts.
MP1 Sistemes informàtics UF1 Instal·lació, configuració i explotació del sistema UF2 Gestió de la informació i de recursos en una xarxa UF3 Implantació de programari específic MP2 Bases de dades UF1 Introducció a les bases de dades UF2 Llenguatges SQL: DML i DDL UF3 Llenguatge SQL: DCL i extensió procedimental UF4 Bases de dades objecte-relacionals MP3 Programació UF1 Programació estructurada UF2 Disseny modular UF3 Fonaments de gestió de fitxers UF4 Programació orientada a objectes. Fonaments UF5 POO. Llibreries de classes fonamentals UF6 POO. Introducció a la persistència en BD MP4 Llenguatges de marques i sistemes de gestió de la informació UF1 Programació amb XML UF2 Àmbits d’aplicació de l’XML UF3 Sistemes de gestió d’informació empresarial MP5 Entorns de desenvolupament UF1 Desenvolupament de programari UF2 Optimització del programari UF3 Introducció al disseny orientat a objectes MP6 Accés a dades UF1 Persistència en fitxers UF2 Persistència en BDR-BDOR-BDOO UF3 Persistència en BD natives XML UF4 Components d’accés a dades MP7 Desenvolupament d’interfícies UF1 Disseny i implementació d’interfícies UF2 Preparació i distribució d’aplicacions MP8 Programació multimèdia i dispositius mòbils UF1 Desenvolupament d’aplicacions per a dispositius mòbils UF2 Programació multimèdia UF3 Desenvolupament de jocs per a dispositius mòbils MP9 Programació de serveis i processos UF1 Seguretat i criptografia UF2 Processos i fils UF3 Sòcols i serveis MP10 Sistemes de gestió empresarial UF1 Sistemes ERP-CRM. Implantació UF2 Sistemes ERP-CRM. Explotació i adequació MP11 Formació i orientació laboral UF1 Incorporació al treball UF2 Prevenció de riscos laborals MP12 Empresa i iniciativa emprenedora UF1 Empresa i iniciativa emprenedora MP13 Projecte de desenvolupament d’aplicacions multiplataforma UF1 Projecte de desenvolupament d’aplicacions multiplataforma MP14 Formació en centres de treball UF1 Formació en centres de treball MP15 Mòdul dual UF1 Programació orientada a objectes utilitzant components d'accés a dades UF2 Desenvolupament d’interfícies i de programari UF3 Sistemes ERP-CRM i programació de processos |
Entorn laboral:
Aquest professional exerceix la seva activitat en entitats públiques o privades de qualsevol grandària, sigui per compte aliè o per compte propi, realitzant el seu treball a l’àrea de desenvolupament d’aplicacions informàtiques multiplataforma en diversos àmbits: gestió empresarial i de negoci, relacions amb clients, educació, oci, dispositius mòbils i entreteniment, entre altres; aplicacions desenvolupades i implantades en entorns d’intranet, extranet i internet; implantació i adaptació de sistemes de planificació de recursos empresarials i de gestió de relacions amb clients.
Formació en centres de treball:
La formació en centres de treball (FCT) forma part del currículum obligatori dels cicles formatius. Consisteix en la realització de pràctiques a les empreses i institucions amb la finalitat de conèixer l’entorn real de la professió, aplicar els coneixements adquirits i la inserció laboral. La FCT es pot exemptar (total o parcial) per experiència laboral. Les empreses i institucions col·laboradores estan homologades pel Departament d’Ensenyament i es coordinen amb el centre mitjançant els tutors d’FCT (del centre i l’empresa). El tutor/a d’FCT del centre recull les necessitats i disponibilitats dels estudiants i els proposa les entitats on fer les pràctiques. Els estudiants també poden proposar empreses i institucions. Una cop assignada l’empresa o institució, l’estudiant haurà de desenvolupar les competències establertes (entrevista, objectius curriculars, etc) amb la supervisió dels tutors/es del centre i empresa.
[Més informació]
